Enten så går det bra, eller så går det over

Jeg har flere ganger lurt på hvordan det ville vært å blogge. Men likevel, aldri krøpet til korset. Litt fordi jeg ikke vet hva jeg skulle skrevet om, mest fordi jeg synes blogging i seg selv er personlig og utleverende. Du åpner deg opp for alle med internettilgang og gir dem en mulighet til å ta del i deler av deg. Og da må man og være forberedt på at du også gir dem en mulighet til å mene noe om deg. Uavhengig av stort eller lite publikum er blogg på mange måter et noe nakent forum, noe både frue,- mamma,- og toppbloggere trolig kan relatere seg til.

Nå blir det heldigvis ikke slik for meg i første omgang. Denne bloggen henvender seg til et litt annet publikum, og skal folk mene noe om meg, vil det trolig gå på skrive,- og refleksjonsevner. For dette er min refleksjonsblogg. I samarbeid med faget KOM109(Digital formidling),  som jeg nå tar på universitet i Agder begynner bloggeventyret. Og enten så går det bra, eller så går det over.

Våre første oppgave tar utgangspunkt i hva vi ønsker å få ut av faget, og hvordan vi har tenkt å nå målene våre. 

Faget digital formidling tar utgangspunkt i ulike digitale plattformer, hvorav målet er at vi skal kunne redegjøre for kommunikasjon og formidling i digitale nettverksmedier, sammenlikne ulike nettbaserte sjangere, samt utnytte nettets muligheter til å formidle informasjon.  Og selv kan jeg gjerne tenke meg å  lære mer om flere ulike kommunikasjonskanaler, samt hvordan jeg kan lære meg å bruke disse på best mulig måte. Og når det kommer til bloggen håper jeg at den kan fungere som en plattform for skrivetrening, samt kreativitet. Fotballfrue begynte å blogge etter endt journalistutdannelse for å holde liv i skrivingen, forhåpentligvis vil denne bloggen kunne fungere med samme formål. Men i denne omgang uten bilder av den nye vesken min og gårsdagens antrekket. Det får jeg heller ha til gode.

Helt tilslutt, jeg leste en gang at utdannelse er det som overlever når det som er lært er glemt. Mitt største mål blir kanskje derfor å i denne omgang få med meg så mye kunnskap som mulig, uten at den blir liggende igjen på skolebenken. Det må da være et godt nyttårsforsett for denne bloggen. Samtidig vil mine bi-forsett gå ut på å holde meg strukturert og disiplinert. Jeg vil forsøke å utnytte tiden jeg setter av til skole, til å gjøre skole, og ikke bare leke rundt på nettet. Selv om jeg ser muligheter for smutthull med tanke på at faget handler om digital formidling.

Velger å avslutte med et bloggette bilde av meg selv, for ville det egentlig  vært blogg uten?

Velger å avslutte med et bloggette bilde av meg selv, for ville det egentlig vært blogg uten?

Reklamer

En kommentar om “Enten så går det bra, eller så går det over

  1. Hei Malin. Dette er en kjempeflott start på det jeg er sikker på kommer til å bli en kjempeflott blogg. Det er sant som du sier at internett kan være en skummel plass. Spesielt når man begir seg ut på slike plattformer som dette. Mauricio Omar Cifuentes pratet jo om hvor utbredt og hvort stort problem mobbing er på internett da han hadde forelesning i dette faget. Og vi har jo sett mange saker i mediene om toppbloggere som nærmest blir trakkasert. Tykk hud er derfor sikkert ikke dumt å ha. Du har uansett sikkert ingenting å være redd for Malin!

    Legger ved noen lenker som omhandler nettopp nettmobbing:

    http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10135919
    http://www.nrk.no/video/politiet_tar_nettmobbing_alvorlig/165F5B4717B64DFA/emne/nettmobbing/
    http://www.seher.no/kjendis/de-verste-mobberne-er-de-voksne-69169

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s